Close
2017 website
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.
Zoek
Filters

kleermaker – meester kleermaker

 

Zeker in de moderne tijd echter kan er ook iemand worden bedoeld die alle soorten maatkledingstukken maakt.

Het ambacht van kleermaker is al duizenden jaren oud. Het werd al beoefend ten tijde van de oude Grieken en Romeinen en naar alle waarschijnlijkheid ook al ver daarvoor. Een "meester-kleermaker" heeft één (of meerdere) leerjongen(s) onder zijn hoede, aan wie hij de kneepjes van het vak leert.

Traditionele kleermakers zaten op een tafel te werken in de zogeheten kleermakerszit, om een schone en vlakke ondergrond om zich heen te hebben en niet op de grond te hoeven zitten.

Klanten-designers worden verkopers

kleermaker - meester kleermaker

kleermaker – meester kleermaker

Er zijn 3 type kleermakers: locale kleermaker, kleermaker op afstand (online kleermaker) en reizende of traveling tailor

kleermaker - meester kleermaker

kleermaker – meester kleermaker

 

Om de kunst van kleding op maat strikt te respecteren, werkt modehuis Bivolino samen met een meester-hemdenmaker voor de Thomas Mason reeks. Maatwerk vormt de basis voor het concept van excellentie, waar het modehuis Bivolino garant voor staat. Het garandeert een uitzonderlijke klasse die beantwoordt aan een verlangen naar charme en stijl. Er wordt naar gestreefd om de klant te begrijpen in zijn verwachtingen, wat zorgt voor een continue relatie met de klant. Dit voedt het DNA van Bivolino bij het ontwerpen van de creaties. De beheersing van de fijne kneepjes van het ambacht verheft de volledig met de hand gemaakte kleding tot echte kunstwerken, gemaakt in een continue dialoog met de klant. Vakkundig opmeten en vermaken van maathemden door de meesterkleermaker Bivolino voor de exclusieve Thomas Mason overhemden.