Hemdsmouwen Oprollen – Hemdsmouwen opstropen

2018-07-18 14:09:34

 

cuff_sleeves_bivolino

Mouwen Opstropen – Hemdsmouwen oprollen. Hemden kunnen in dit opzicht , gebaseerd op verschillende modellen , op diverse manieren opgerolt of opgestroopt worden:

1. Gewoon met lange mouw , manchetten netjes met knoopje(s) dicht , eventueel ook het kleinere mouwhuis knoopje.
2. Met lange mouw , manchetten omgevouwen ,.........omdat de mouwen te lang zijn.
3. Met lange mouw ,manchetten omgevouwen ,.......om contrast micro dessins of bloemen print te laten zien?
4. Met lange mouw , knoopje mouwhuisje dicht en manchet begin mouw half open omgeplooid (zonder de manchet knoopje(s) dicht te doen.
5. Met lange mouw ,manchet opgerold tot korte of half korte mouw.
6. Met lange mouw met verschillende polsomtrek breedtes voor de horloge ,manchetten netjes dicht geknoopt
7. Met lange mouw, inclusief een roll-up oprolbare manchet met vasthechtings-knoopje en lusje.
8. Met korte mouw ....stark om biceps ..hoog en kort..vr slim fit shirts.
9. Met korte mouw.......losjes om biceps....klassieker en waarom niet met das?
10. Korte mouw met borstzak ...zonder borstzak?
Heeft u een hemd met korte mouwen, dan moet u oppassen. U kunt eventueel uw mouwen een klein beetje opkrullen, maar niet te veel. Zorg ervoor dat de mouw in lijn is met de rest van het hemd. Korte mouwen zijn soms een beetje suf en kunnen u een vrouwelijke uitstraling geven. Dat is niet wat u als man wilt bereiken.

Scenario: U moet even een vuil karweitje opknappen.
1. Maak het knoopje op uw manchet los. (Zorg dat u, net als bij de andere manieren van uw mouwen oprollen, ook het andere knoopje, dat bedoeld is om de split te sluiten als je het hemd met de mouwen omlaag draagt, losmaakt.)
2. Vouw de mouw om beginnend bij de manchetnaad (min of meer), maar wees niet al te kieskeurig.
3. Vouw hem nog twee of drie keer om en eindig bij of net boven de elleboog. (Opmerking: Met deze manier van oprollen wordt de mouw steeds strakker. Stop de overtollige stof in zodat de mouw goed opgerold blijft).
Hemden hebben vaak een verticale opening bij de mouwen, net boven elke manchet en verborgen onder een knopenlijst, zodat de mouwen kunnen worden opgerold. Er is een speciaal knoopje dat bedoeld is om deze opening te sluiten (met andere woorden als je het shirt gewoon met de mouwen naar beneden draagt.)

Scenario: Uw werkdag zit erop. Het is tijd voor Happy Hour.
Opmerking: Met deze methode vouwt u uw mouwen minder vaak om, waardoor de stof minder kreukt.
1. Keer uw mouw binnenstebuiten bij de manchet en sla een keer dubbel bij de manchetnaad.
2. Waarschijnlijk vindt u twee keer vouwen genoeg. Eindig net onder de elleboog voor een geraffineerde look. Stop overgebleven stof in de omgeslagen mouw, zodat het er netjes uitziet.

Scenario: Buiten is het warm en u wilt wat afkoelen zonder uw Stijlvolle look te verpesten.
1. Vouw de manchet in een keer om, zodat de mouw binnenstebuiten is gekeerd, helemaal tot net onder de elleboog.
2. Vouw hem nog eens half om vanaf de onderkant.
3. Na een paar aanpassingen hezft u deze ietwat geavanceerde slag wel te pakken. Het is een strakkere, meer symmetrische manier om uw mouwen op te rollen, waarbij er bijna geen kreukel ontstaat.
Bij een rekbaar, elastisch shirt kunt u de mouw helemaal naar je bovenarm trekken.
Er bestaan een soort armbandjes die uw mouwen omhoog kunnen houden.
U kunt uw mouwen met één hand oprollen als u uw shirt al aan hebt, maar het is makkelijker om het te doen voordat u uw shirt aantrekt.
Als uw mouwen te lang zijn kunt u ze ook korter maken, of het bij een kleermaker laten doen.

Mouwen hemden oprollen: de 3 manieren
video oprollen mouwen
• Hemdsmouwen oprollen op klassieke wijze oprollen ( the basic Sleeve Fold)
• Hemdsmouwen oprollen met de manchet op de onderarm ( the master sleeve Roll)
• Hemdsmouwen oprollen met de manchet stijlvol op de elleboog ( the AIFA Roll)
Zijn uw mouwen te lang? Heeft u het te warm? Wilt u er gewoon wat nonchalanter uitzien? Rol ze op! Hier volgen drie stijlen die u snel onder de knie hebt: op klassieke wijze oprollen, met de manchet op de onderarm of met de manchet stijlvol op de elleboog.

Op klassieke wijze hemdsmouwen oprollen
1. Maak uw manchet los. Haal uw manchetknopen er eventueel uit en maak het knoopje los.
2. Begin met oprollen. Rol de kraag zo dat de vouw op de naad ligt. Als het shirt geen aparte manchet heeft, vouw het uiteinde van de mouw dan ongeveer 5 tot 7 cm op.
3. Ga door met oprollen. Vouw de mouw nogmaals op, waarbij u om de eerste slag heen rolt. Herhaal dit zo vaak als u wilt. Door meerdere keren te vouwen of door verder te rollen dan de elleboog blijft het beter zitten.
4. Zet de mouw eventueel vast. De meeste shirts zijn gemaakt van een stof die vanzelf wel op zijn plaats blijft zitten, maar als u een shirt van zijde of ander glad materiaal hebt, kunt u het vastzetten met een veiligheidsspeld. Zorg dat u de speld aan de binnenkant doet waar u hem niet ziet.

Hemdsmouwen oprollen met de manchet op de onderarm
1. 1.Maak het knoopje van uw manchet los. Als u manchetknopen draagt, doe die dan af.
2. 2.Vouw de manchet terug. Sla het zo terug dat u de binnenkant van de stof ziet. De vouw moet precies op de plek van de naad komen.
3. 3.Vouw nogmaals om. Vouw de manchet nogmaals om. Zorg dat u het beide keren evenveel omvouwt zodat het er netjes uitziet.
4. 4.Stop de hoekjes in. Bekijk de manchet om zeker te weten dat de hoekjes mooi zijn ingestopt zodat het op zijn plek blijft zitten. Als u een shirt van glad materiaal hebt, zet het dan vast met een veiligheidsspeld. Herhaal bij de andere mouw.
-Dit soort opgerolde mouwen staat leuk als u een trui over je shirt draagt. Stroop de mouwen van uw trui een beetje op voor u begint en trek het daarna zo dat de uiteinden net boven de manchetten vallen.
-Dit soort opgerolde mouwen is uitstekend bij een net hemd dat niet gekreukt mag worden door het helemaal voorbij uw elleboog te rollen.

Hemdsmouwen oprollen met de manchet stijlvol op de elleboog
1. 1.Maak de knoopjes van uw manchet los en verwijder manchetknopen. Als u een trui over uw shirt draagt moet u die ook uittrekken, anders lukt het oprollen niet.
2. 2.Draai de mouw binnenstebuiten. In plaats van vouwen op de naad trekt u de rand van uw manchet helemaal tot aan uw elleboog. Uw mouw zit nu binnenstebuiten.
3. 3.Rol de onderkant van de mouw op. Trek de onderkant van de mouw met uw vingers tot aan de onderkant van uw manchet.
4. 4.Laat wat van de manchet zichtbaar of bedek het helemaal. Het is nu in de mode om het puntje van de manchet over de vouw te laten steken, vooral als u een shirt met een contrasterende kleur manchetten hebt. U kunt er ook voor kiezen de manchet helemaal te bedekken; trek de mouw dan helemaal over de manchet heen.