Algemene Verkoopsvoorwaarden

 

VAN DE STOFFEN EN PRODUKTIELANDEN

 

Het merendeel van onze stoffen komt uit Turkije (inclusief katoen uit Egypte) en Italië. De overhemden geproduceerd in Roemenië en Tunesië (Middellandse-Zeegebied), via wegtransport vervoerd (vrachtwagen en boot), genereren een ecologische voetafdruk van slechts 1,6 kg C0² / overhemd (studie uitgevoerd door www.ecolife.be). Wij weigeren te produceren in het Verre Oosten, omdat wij gedwongen worden om luchtvervoer ( vliegtuig) te gebruiken, wat een CO²-voetafdruk van 6,8 kg C0² / overhemd oplevert. 

Laten wij de voorkeur geven aan “nabijheid” met een beter ecologisch evenwicht.

 BESTELLEN

 

1.Betaling
Bivolino.com aanvaardt zowel Paypal, Visa, Mastercard als American Express. De produktie start na het bekomen van de betaling.
2.Prijzen
De prijzen zijn interactief en verschillen in functie van de gekozen stoffen, model opties, monogram prijzen variëren van 49,-€ tot 199,-€ voor de overhemden op maat. Onze prijzen zijn inclusief BTW. Betaling gebeurt bij het plaatsen van de bestelling, waarna het overhemd in produktie gaat. 
3.Leveringstijd & Verzendkosten

Wij leveren voor 9,-€ binnen de 3 tot 4 weken in Europa(Non-EU:12,-€). Tijdens de zomer( vakantie) periode loopt de levertermijn op tot 5 à 6 weken.Thuislevering,alsook via Afhaalpunten (Pickup Points) in België en Nederland.

 

KLACHTEN


100 % Fit Garantie & Klachten
Bij Bivolino is de wettelijke garantie van toepassing. Voor je eerste Bivolino test-overhemd garanderen wij 100% fit garantie . Dit betekent dat wij beloven zonder extra kosten de nodige aanpassingen uit te voeren tot je volledig tevreden bent. Indien het try-out test-overhemd niet meteen past, heb je 14 dagen de tijd dit te melden. Vervolgens zullen wij via e-mail bijkomende maten opvragen. Daarna sturen kosteloos een nieuw shirt  op. Het eerste shirt mag je gewoon houden.
Omdat het kledingstuk speciaal voor je gemaakt wordt kunnen er, zodra de betaling is gebeurd, geen veranderingen in de bestelling of eventuele annulering worden gemaakt, behalve in overeenstemming met je wettelijke rechten.
Een vervang overhemd zal alléén dan geproduceerd worden indien het eerste overhemd niet past of, in geval van niet-conformiteit met de orderbevestiging, waarbij de klacht bij voorkeur binnen de 14 dagen na ontvangst van het overhemd moet gemeld worden aan Bivolino. Het kledingstuk is immers speciaal naar je eigenschappen en wensen vervaardigd waardoor een terugzending niet geaccepteerd wordt. Voor al je klachten kun je ook terecht op shirt@bivolino.com . Je krijgt binnen de 72h een inhoudelijke reactie op je klacht.

 

Onze filosofie is niet om je te vergoeden, maar om een overhemd aan te bieden dat je mooi vindt.

“Ben je niet tevreden met de afhandeling van uw klacht? Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Tevens kun je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).”

 

ALGEMENE VERKOOPSVORRWAARDEN VOOR DE VERKOPERS

 

Van Ontwerper tot Verkoper.

Een ontwerper maakt en koopt Bivolino-shirts via de shirt configurator. Als verkoper kan hij / zij ook geld verdienen voor elke verkoop van zijn / haar gepubliceerde shirts.

Verdien geld met Bivolino: met Bivolino kunt u geld verdienen met uw ideeën: als een galerijoverhemdontwerper!

Galerij-ontwerpers, die maatshirts kopen bij Bivolino.com, profiteren van verkeer en marketing van Bivolino en krijgen commissie op elk verkocht eigen hemden ontwerp. Als ontwerper, die eigen maathemden verkoopt, ontvangt u commissie voor elk shirt dat in de galerij wordt verkocht. Dit komt neer op 5% van de inkomsten van het shirt (excl transportkosten en BTW). De uitbetaling gebeurt realtime via Paypal.

Hoe werkt het ?

Belangrijk hierbij is de notie van de ontwerper-koper: inderdaad, voordat u verkoper wordt, moet u uw gepersonaliseerde shirts kopen bij Bivolino.com. Eenmaal geproduceerd, wordt een foto gemaakt en wordt het shirt weergegeven in de Bivolino Overhemden Galerij, met vermelding van uw naam als ontwerper (en verkoper).

In feite is de foto van uw geproduceerd op maat gemaakt shirt cruciaal, zoals gepubliceerd in de galerij. Bivolino doet de fotoshoot en publiceert het shirt. U stuurt foto’s na met het door u gedragen overhemd, welk toegevoegd worden in uw hemden galerij en gebruikt voor nieuwsbrieven en communicatie doeleinden.

Juridische verkoopvoorwaarden voor Bivolino-Verkopers : bescherm je intellectuele eigendom!

1. Wat is intellectuele eigendom ?

Intellectuele eigendom omvat rechten die verband houden met creatief werk. In bredere zin kan dit ook persoonlijke rechten omvatten. Een dergelijke rechtsbescherming kan automatisch tot stand komen in gevallen waarin u een stuk (kunst) werk creëert, wanneer het voortkomt uit een prominent figuur of wanneer het gaat om het gebruik van een handelsmerk.

2. Copyrights-Fashion

In Europa worden auteursrechten automatisch van kracht op de datum waarop het werk wordt gemaakt. Om je ontwerp volgens de auteursrechtwetgeving als een werkstuk te beschouwen, moet het een relevante drempel van originaliteit vertonen.

Als maker van een ontwerp kunt u beslissen of en hoe u het publiceert. U kunt uw ontwerp op elke gewenste manier gebruiken.

3. Mode Handelsmerken Rechten - Persoonlijke rechten-

Als u ontwerp uw naam of een afbeelding van uzelf bevat, kunnen er ook persoonlijke rechten zijn. De naam en de rechten op uw eigen afbeelding genieten in veel landen speciale juridische bescherming. De structurering en reikwijdte van persoonlijke rechten kan echter van land tot land verschillen.

4. Hoe beschermen wij uw modeontwerpen?

Bivolino publiceert, met uw akkoord uw shirts in de galerij. Als verkoper, worden uw overhemden gepubliceerd in de galerij.

5. Hoe kunt u uw ontwerp beschermen en wat kunt u doen als uw ontwerp door derden wordt gebruikt?

De best mogelijke bescherming voor uw ontwerpen hangt af van verschillende factoren, bijvoorbeeld de inhoud, context, oorsprong of gebruik ervan. Wij raden aan om nogal ingewikkelde zaken door te verwijzen naar een advocaat die gespecialiseerd is in intellectuele eigendom. Een advocaat zal advies kunnen geven over manieren en middelen van verdedigbaarheid voor uw ontwerp in het geval dat derden het op een andere website zouden plaatsen. Bivolino kan geen juridisch advies geven.