De Kleermaker , specialist in hemden-op-maat , maatwerk-hemden , hand-made - shirts en shirts-by-hand

2018-07-16 09:19:28

cutaway shirt by hand

cut-away

Louis Byvoet – kleermaker uit het Belgische hasselt in de jaren vijftig , had een enorme voorraad stoffen. Het woord ‘gestreept’ zegt hierbij lang niet genoeg. Bovendien zijn er effen stoffen in alle schakeringen, verschillende ruiten en buitenissige patronen, zoals visgraat. Een goed

op maat gemaakt hemd

onderscheidt u van de massa en laat zien dat u voor kwaliteit kiest. Maathemden onderscheiden zich door de pasvorm en kwaliteit tot in het detail. Zeer fijn stikwerk, onbeperkte keuze van kragen, manchetten, andere details en extreem veel stoffen. Ook worden het binnenwerk van de kraag en manchet aangepast aan het type drager, seizoen en stof. De parelmoeren knopen zorgen voor een rijke uitstraling.

De Kleermaker
Het uitzoeken en aanmeten van een of meerdere hemden duurt zo’n half uur. Voor een maathemd worden twaalf lichaamsmaten opgemeten en wordt er uitgebreid gekeken naar de lichaamshouding. Samen met u bepalen wij ondermeer de mate van getailleerdheid en de mouwlengtes.

Het maatnemen van op maat gemaakte hemden
Het maatnemen is het fascinerendste moment bij op maat gemaakte hemden en bijna een ‘heilige’ handeling in de kleermakerij . Eerst wordt de borstomvang ter hoogte van de oksels gemeten. Of het maatwerk-hemd daar strak moet aansluiten, wordt pas later bij het tekenen van het patroon beslist.
Dan wordt de maat van de tailleomvang genomen en wanneer er een kostuum besteld is, moeten eveneens de maten voor het vest en de broekband opgemeten worden.
Daarna zijn de heupen aan de beurt. Daarbij moet de klant erop letten dat zijn broekzakken leeg zijn en hij met zijn benen bij elkaar staat, anders kan de maat niet goed genomen worden.
De armen worden afzonderlijk gemeten, bij de meeste mensen zijn de armen verschillend van lengte. De breedte van de rug wordt gemeten om de borstomvang te controleren.
De lengte van de rug bepaalt de lengte van het hand-made shirt . Daarbij wordt de kraag niet mee gerekend.
De omvang van de hals moet nauwkeurig worden gemeten. Opdat de kraag later na het wassen niet te strak wordt, moet er wat wijdte bij gerekend worden. De klant moet zelf bepalen hoe strak of wijd hij de kraag wenst.
Na het meten wordt het patroon op papier getekend, uitgeknipt en op de stof overgetrokken. De kleermaker moet er bij stof met een patroon op letten dat het patroon bij de naden goed doorloopt. Bij het passen wordt de pasvorm verbeterd. Verschil in hoogte bij de schouders kan op deze manier gecamoufleerd worden in de rugpas.

Wilt u hemden op maat laten maken ? Volledig met de hand gemaakt ?
Waar mogelijk gebruiken traditionele kleermakers nu een naaimachine. Toch wordt er nog veel met de hand gedaan.
Aldus echte maatwerk-hemden. Real hand -made -shirts , authentic shirts- by-hand. Knopen worden altijd met de hand aangezet. De knoopsgaten worden evenwel alleen op verzoek van de klant met de hand omgezoomd.
Als het business hemd klaar is, wordt het nog een keer vakkundig gestreken, voor het in folie verpakt wordt, om het zo aan de klant te geven. Het

luxe hemd op maat

kan een paar dagen of weken na het passen opgehaald worden. Indien gewenst kan het ook opgestuurd worden. Vakkennis en ambacht leiden tot kwaliteit. Wij leiden al jaren kleermakers op, hebben onze eigen meesterkleermaker en controleren elk pak en elk hemd op de kleinste details. Hemd op maat laten maken bij Bivolino.com
Bivolino biedt u onbegrensde mogelijkheden voor uw maatwerkhemden , met uw initialen en een grote stofkeuze . Naast de Fully-Tailored optie ( waarbij u 12 lichaamsmaten zelf moet opmeten )
https://www.bivolino.com/be/fully-tailored-kleermaker-heren-hemden-op-maat , is er het biometrisch maten systeem waarbij lengte, leeftijd en gewicht voldoen . De 100% fit garantie zorgt ervoor dat u voor het eerste maatshirt , indien niet naar wens een tweede

maatwerk hemd

mag verwachten, volledig gratis.
https://www.bivolino.com/be/hemden-op-maat
Unieke stijlvolle maathemden worden met de hand gemaakt met de passie en traditie van 3 generaties shirtmakers bij Bivolino. Wij maken hemden met de perfecte pasvorm van de beste kwaliteit stoffen volledig naar uw wensen.
Een écht maathemd is er geen tweede van en zit als geen ander. Bent u op zoek naar een hoogwaardig maathemd? Ontdek het vakmanschap van Bivolino.

Bespoke tailoring: het perfecte maathemd samenstellen
De meeste maathemden zijn tegenwoordig eigenlijk geen maatwerk, maar made-to-measure. Standaard patronen en pasvormen worden aangepast om een shirt samen te stellen.

Bespoke

is afgeleid van het Engelse ‘to bespeak’. Vroeger werden de wensen en keuzes van de klant persoonlijk besproken met de kleermaker. De gekozen stoffen en materialen waren vervolgens ‘besproken’ of gereserveerd voor de klant.
Bivolino werkt nog volgens deze oude kleermakerstraditie waarbij de wensen van de klant centraal staan voor het maken van een uniek perfect passend shirt. De mogelijkheden van een ‘bespoke’ maathemd zijn daadwerkelijk onbegrensd.
U bent dan ook van harte welkom in ons atelier in Hasselt België om te zien hoe onze digitale waardeketen wordt aangestuurd . Uw patronen worden zorgvuldig bewaard zodat u in de toekomst gemakkelijk een nieuw hemd op maat bij ons kunt bestellen.
Bij Bivolino koopt u een maathemd waar u zich prettig in voelt en jaren lang plezier van heeft. Standaard leveren wij binnen 2 weken, maar op verzoek kunnen wij ook binnen een week een compleet

hemd op maat

maken.