Meer kleuren :

PRINCE DE GALLES RUIT

Prince de Galles Ruit en Glencheck: de Engelse ruit , ook Prince de Galles genoemd. Twee ruiten lopen steeds over elkaar heen. De Engelse ruit wordt veel gebruikt bij jacquets. De Prince of Wales ruit, ook wel op z'n Frans met 'Prince de Galles' genoemd, dat is een zwart- blauwwitte, desnoods met een rood overruitje- of draadje er doorheen.

De Prince of Wales plaid (ook wel prince de galles) en de Glen Urquhart plaid  zijn twee geweven textielsoorten met een keperbinding van kleine en grote ruiten. De termen worden zowel voor de stof als voor het patroon gebruikt. Traditioneel zijn de Prince of Wales en Glen Urquhart plaids van wol, maar tegenwoordig worden ook katoen en mengsels van industriële materialen als polyester en viscose gebruikt. De patronen behoren tot de meest gebruikte voor geruite herenshirts en herenkostuums.

Glen plaid: Glen plaid is de algemene term voor stofontwerpen waar de Prince of Wales en de Glen Urquhart plaids toe behoren; onder de glen plaids vallen zowel de officieel geregistreerde patronen, als de in moderne tijden ontworpen patronen. Glen plaids moeten onderscheiden worden van de tartans, die gekoppeld zijn aan een Schotse clan. De term glen plaid wordt pas sinds 1926 gebruikt.

Glencheck - HEMD prince de galles 

NARNI - Popeline blauw Prince de Galles herenhemd op maat - METEX 3

Ref. : NARNI
categorie : Zakelijk - dubbel getwijnd
verkoper : Gino Brocato

119€

U kunt uw shirt helemaal aanpassen, of direct kopen..

BESCHRIJVING

Business Hemd Prince de Galles Ruit 

Beschrijving van de stof Shirt opties