1. STIJLADVIES
  2. Herenhemden Kragen
  3. Klassieke Kent Kraag

Klassieke Kent Kraag

kent kraagklassieke soepele boordclassic retro soft

 

De klassieke kraag heeft 3 variaties : de klassieke kraag met baleinen , de klassiek soepele kraag en de kleinere soepele retro kraag:

De afmetingen zijn als volgt : 

Voor de Klassieke kent kraag : nr 20001

                - hoogte: 3.3cm

                - puntlengte: 7.5cm

                - spreiding: 8.5cm

Voor de Klassieke Kent soft Kraag–geen baleinen: nr 20041

                - hoogte: 3.7cm

                - puntlengte: 7.5cm

                - spreiding: 8.5cm

Voor de Retro Klassieke soft kraag - geen baleinen : nr 20070

                - hoogte: 2.5cm

                - puntlengte: 5.5cm

                - spreiding: 9cm

 

Bivolino klassieke boord heren op pinterest 

kent collar

De

kent kraag

wordt gezien als de standaard (of klassieke) kraag van een hemd. Bij dit type kraag wijzen de punten van de kraag bijna recht naar beneden. De traditionele kraag wordt gezien als “the safe bet”. De klassieke boord wordt ook wel een ‘rechte boord’ of ‘narrow straight point collar’ genoemd. 

hemd met Kent Kraag.

Wat is een klassieke kraag?
De klassieke straight point kraag wijst bijna recht naar beneden vanaf de nek gezien. De kent kraag is één van de details die bij het dragen van dit type overhemd opvalt. Normaliter wijst de standaard nekkraag zo’n 7 centimeter naar beneden. Tegenwoordig zie je ook veel kortere kragen. Kraagpunten van 5 centimeter zijn geen uitzondering meer. De straight point kraag kent een diepe (lange punt, origineel) en kortere variant (moderner).

Geschiedenis van de klassieke kraag
De klassieke kent kraag bestaat eigenlijk sinds het ontstaan van het hemd. Normaal is de kraag van een straight point zo’n 7 cm lang. Vanaf de jaren '20 bestaat een trend naar het veel korter maken van de nekkraag: zo’n 3 tot 4 centimeter. Ondanks het korter maken van de punt van de kraag is de klassieke kraag nooit uit de mode geraakt. De normale nekkraag is onverslaanbaar in de mode. Het is tijdloos. En nooit een foute keuze. Daarnaast passen een hoop stropdas knoop varianten mooi tussen de kragen. De synoniemen voor een “classic collar” zijn bijvoorbeeld “narrow straight point” of “point collar”, of zoals we in Nederland en België vaak zeggen: “de klassieke kraag”.

Klassieke kent Kraag