1. STIJLADVIES
  2. STOF MOTIEVEN - STOFPATROON - STOF DESSINS HEMDEN
  3. RETRO HEMDEN - VINTAGE HEMDEN - 70’S HEMD

RETRO HEMDEN - VINTAGE HEMDEN - 70’S HEMD

retro hemd

Wat is een retro hemd?

Retro staat voor het teruggrijpen op producten en ontwerpen uit het verleden bij het ontwerpen of lanceren van een nieuw product: de vormgeving van nieuwe producten is niet zozeer een kopie van een eerder product, doch is erdoor geïnspireerd en verwijst ernaar terug. Tijdens het laatste decennium is retro in toenemende mate populair geworden. Het verschijnsel retro doet zich voor binnen vele terreinen, zoals kleding, architectuur, mode en websites.

RETRO HEMDEN - VINTAGE HEMDEN - 70’S HEMD

RETRO HEMDEN - VINTAGE HEMDEN - 70’S HEMD

Retro hemden online kopen?

Retro overhemden prints uit de jaren ’70.

Retro maathemden online ontwerpen?

Wat is een vintage hemd?

Vintage omvat oude kleding, schoeisel en accessoires waarvoor een hernieuwde belangstelling bestaat. Meestal gaat het om designerkleding of met de hand gemaakte kledingstukken die typisch zijn voor een bepaalde tijdgeest en die een zekere stilistische waarde hebben. Ook zijn er in de grote steden vaak kleine winkeltjes te vinden die vintage aanbieden; niet alleen maar kledingstukken, maar ook tassen, schoenen en sieraden worden hier verkocht. Aangezien er veel vraag is naar vintagekleding, zijn de prijzen vaak hoog: in dergelijke winkels worden vaak prijzen voor nieuwe kledingstukken aangehouden.

Vandaag de dag wordt de term vintage doorgaans gebruikt voor kleding die gemaakt is tussen 1920 en eind jaren zeventig, maar redelijk wat verkopers van deze kleding trekken dat door naar het midden van de jaren tachtig. Kleding die ouder is dan 1920 wordt meestal beschouwd als "antiek" en is populair bij verzamelaars, maar wordt zelden nog gedragen.

Vintage hemden online kopen?

Heden kan men ook vintage kleding online bestellen.Vintage 70’s hemden online te bestellen.

Vintage maathemden  online ontwerpen?

https://www.youtube.com/watch?v=XD5lMLST5GQ

https://www.youtube.com/watch?v=Z5RBwKWUs7s

Van de kollectie https://www.bivolino.com/be/hemd-allover-print