Stijlavies - twee hemden formaliteitsindicatoren: Kragen en Manchetten

Zoals wij hierboven vermelden, spelen kragen en manchetten van de hemden voor mannen en vrouwen een grote rol bij het bepalen van de formaliteit of informaliteit van een bepaalde outfit.

Ten eerste wordt de formaliteit van de kragen bepaald door twee belangrijke factoren: de stevigheid en de mate van "spreiding", of de afstand tussen de kraagpunten. Vaste kragen zijn formeler dan soepele kragen en bredere kragen zijn formeler dan die met minimale spreiding (soms aangeduid als een "puntkraag").

Ten tweede duiden manchetten een formaliteitsniveau aan. Een verstelbare manchet is niet per se casual (u kunt er toch een dragen met een pak), maar manchetten die manchetknopen nodig hebben - enkel en dubbel - zijn beslist formeler. Het hemd met kraag in wit contrast is exclusief is daarmee het meest formele hemd. Ook Winchester hemd genoemd.

STIJLADVIES KRAGEN EN MANCHETTEN - HEMDEN EN BLOEZEN

Kleding is net zo veel een kunst als een wetenschap, maar het is belangrijk om te onthouden dat een herenrhemd of een vrouwenbloes de som is van de delen. Een felgekleurd hemd met geruit patroon is casual, maar als je een gespreide kraag en dubbele manchetten kiest, verhoog je de formaliteit. Omgekeerd is een effen wit hemd of bloes meestal behoorlijk formeel totdat u een button-down kraag kiest.

Onderdelen van een hemd of een elegante bloes

Alle herenhemden en -vrouwenbloezen hebben twee hoofdcomponenten: kragen en manchetten.

Kragen voor heren en dames hemden

Zoals wij hierboven vermelden, is de kraag van een hemd of klassieke hemdbloes een belangrijke indicator voor de formaliteit. Er is nogal wat te bespreken als het gaat om kragen, inclusief hoe u boorden kunt laten matchen met uw gezichtsvorm. Daarom hebben wij een handleiding gemaakt voor kragen voor herenhemden en dames bloezen.

Manchetten voor heren- en dames hemden

De manchetten van een hemd zijn nog een formaliteitsindicator. De drie hoofdstijlen voor herenhemden zijn rond, enkel en dubbel / Frans. Net als kragen, is er veel te schrijven over hemden-manchetten. Daarom hebben wij afzonderlijke pagina's over shirtmanchetten gemaakt met alle informatie die u nodig heeft.
Shirtlovers zoeken soms ook naar afneembare kragen en manchetten. Vervangende kraag en manchet-service wordt gewaardeerd door veel shirt-kopers.

Fladderen van kragen en manchetten. Waarom fladderen mijn hemdskragen en -manchetten?

Hemden kunnen slijten en rafelen van herhaald gebruik en zorg na verloop van tijd. Hoewel slijtage overal zichtbaar kan zijn, wordt deze het vaakst eerst in de randen van de manchetten en de vouwen gezien, evenals rond de nek / hals. Er is echt geen manier om dit soort schade te voorkomen of op te lossen. Zwaardere geweven shirts met strakkere weefsels zijn echter duurzamer dan fil-à-fil stoffen, batist of andere dunnere geweven materialen.