1. STIJLADVIES
  2. Mondmaskers Covid-19 Coronavirus , Stoffen mondmaskers

Mondmaskers Covid-19 Coronavirus , Stoffen mondmaskers

BIJPASSENDE HEMDSTOF VOOR MONDMASKER.

Het zelfgenaaide Corona-beschermingsmasker in hemdstoffen is wasbaar op hoge temperaturen. Het masker voelt zacht en comfortabel aan dankzij softe katoenen stoffen.
Mondmaskers worden gebruikt in de strijd tegen het coronavirus. Mondmaskers bieden bescherming voor twee groepen personen:

  • Bescherming van de patiënt
  • Bescherming van de zorgverlener en andere personen die patiënten verzorgen Het is belangrijk dat maskers voorbehouden blijven voor deze twee groepen.

Een goede basishygiëne blijft het belangrijkste om uzelf en anderen te beschermen. Volg zeker de aanbevelingen zoals zoveel mogelijk thuis blijven op momenten dat u niet moet werken en hou altijd anderhalve meter afstand van anderen. Dit is de beste remedie om zelf gezond te blijven en de verspreiding van het virus tegen te gaan.
Welke bescherming?
Er zijn verschillende soorten maskers. We zetten ze even op een rij en leggen uit welke bescherming ze geven en wie ze best gebruikt.
a) Chirurgische maskers
Chirurgische maskers worden gebruikt door:

  • Zorgverleners en verzorgend personeel in een ziekenhuis, een rust- en verzorgingstehuis of in de thuisverpleegkunde. 
  • Zorgpersoneel dat zelf milde symptomen heeft van een luchtweginfectie maar zonder zonder koorts. 
  • Zorgpersoneel dat mogelijke of bevestigde COVID-19 patiënten behandelt of vervoert. 
  • Patiënten die mogelijk of zeker besmet zijn met COVID-19 om zo hun omgeving te beschermen.

b) FFP2 / FFP3 maskers
FFP2 en FFP3-maskers worden gebruikt door zorgverleners, verzorgend en begeleidend personeel dat in nauw contact staat met patiënten die vermoedelijk of zeker besmet zijn met COVID-19. Deze maskers moeten onmiddellijk weggeworpen worden na behandeling van de patiënt omdat het masker nadien meestal besmet is.
Deze maskers sluiten, wanneer ze goed gedragen worden, nauw aan rond de neus en het gezicht zodat alle ingeademde lucht gefilterd wordt. Het correct gebruik van deze maskers vraagt training en ze zijn best lastig om door te ademen.
c) Zelfgemaakte mondmaskers
Zelfgemaakte stoffen maskers zijn geen medische maskers en bieden niet dezelfde bescherming als chirurgische maskers.
Patiënten die mogelijk of zeker besmet zijn met COVID-19 en thuis in zelfisolatie verblijven, kunnen deze zelfgemaakte maskers gebruiken als ze geen chirurgische maskers in huis hebben. Een zelfgemaakt masker dragen, geeft een beperkte bescherming aan hun huisgenoten en de personen die hen verzorgen. Belangrijk is dat deze zelfgemaakte maskers dagelijks op 60° gewassen worden.
Volg de aanbevelingen strikt op. Dit is de beste manier om uzelf en anderen te beschermen:

  • Blijf thuis wanneer u niet aan het werk bent. 
  • Was uw handen regelmatig en raak uw gezicht zo weinig mogelijk aan. 
  • Hou buitenshuis altijd anderhalve meter afstand van anderen. 

Prijzen: 25€/5 stuks ( BTW incl), te bestellen in 100% katoen stof  BEDFORD dobby blauw met filter-3-laags in fil-à-fil MIXA wit . Geen extra transportkosten wanneer besteld samen met de hemden. Apart via overschijving af te rekenen.