1. STIJLADVIES
  2. Stijladvies Das Knopen - Dassen voor Mannen

Stijladvies Das Knopen - Dassen voor Mannen

Shop uw das online

stropdas

Met veel enthousiasme zorgen we er elke dag voor dat jij kunt kiezen uit het mooiste assortiment  stropdassen. Wij ontwerpen en confectioneren zelf onze mooie kravatten en dassen voor heren 

De geschiedenis van de das

Wie waren de eerste mannen met een das? Daarvoor moet je maar liefst zo'n 400 terug in de geschiedenis. 

De meest bekende theorie over het ontstaan van de das begint met de 30-jarige oorlog (1618-1648). De beste soldaten die vochten voor de Franse koning waren ruiters uit Kroatie. Na de oorlog werden deze soldaten voorgesteld aan Koning Lodewijk 13e als helden. Ze droegen felgekleurde zijden doeken om hun nek tijdens dit bezoek. Aangezien Lodewijk 13e zelf bekend stond als een modebewust persoon was hij direct enthousiast over deze stijl. Op dat moment was de ?cravat'(afgeleid van het woord ?Kroaat') geboren en al snel werd dit kledingstuk populair onder de aristocraten door heel Europa.

Deze eerste herendassen waren zeer moeilijk te knopen en leken meer op groot en slap uitgevallen vlinderstrikken. De moderne das zoals we die nu kennen werd geïntroduceerd aan het einde van de 19e eeuw in Engeland en werd bekend als de zogenaamde ?'four-in-hand'. Deze naam ?four-in-hand' is oorspronkelijk (uit 1865) een term uit de ruiterwereld. Het is namelijk de term voor de teugels waarmee men 4 paarden met elkaar kan verbinden, zodat één ruiter vier paarden voor zijn wagen kon spannen en onder controle kon houden. Juist de ruiters die deze wijze van paardrijden bedreven creëerden voor zichzelf een nieuwe stijl das. Deze nieuwe das was lang en gemakkelijker te knopen. Aangezien ze geen speciale naam aan het ontwerp gaven, maar allemaal verbonden waren met de four-in-hand-ruiterij, kreeg het ontwerp al snel de naam ?four-in-hand'.

Bijpassende accessoires

Om uw look tot in perfectie te stylen hebben wij bij een groot deel van onze dassen bijpassende pochetten, strikjes en manchetknopen laten maken. Deze accessoires zijn gemaakt van dezelfde zijde als onze herendassen, zodat uw outfit tot in de puntjes verzorgd is. Ook ideaal voor bruiloften, verenigingen, koren en clubs. Bij elke das staat aangegeven welke accessoires een matching set vormen. Welke outfit voor u ? 

Dé actuele dassentrends 

Een sneak preview: de das wordt weer iets breder, ruitjes-motieven zijn hot en met een bloemmotief stropdas ben je helemaal up to trend. De das wordt steeds meer casual gedragen en dat lukt perfect met een gebreid exemplaar! 

Hoe haal ik een vlek uit mijn das?

Voordat je het zeeplaatje van je wasmachine dicht schuift en kiest voor het handige volautomatische wasprogramma, adviseren wij je om onderstaande tips door te lezen. Omdat een zijden das zich helaas niet in de wasmachine laat wassen, is onze eerste tip: voorkomen is beter dan genezen. Doe bij het eten de das af of gooi hem over uw schouders.  

Vlek op je zijden das?

Zijde is een delicate, kwetsbare stof en laat zich helaas niet zo makkelijk reinigen. Was uw zijden das in ieder geval nooit in de wasmachine en vermijd sowieso het gebruik van water. Water maakt de vlek meestal alleen maar erger. Wat heft u dan wel nodig?

  • een katoenen doekje (let op dat het geen heftig gekleurd doekje is, want dan geeft de kleur af op de das)
  • spiritus of wasbenzine
  • een glazen pot met goed afsluitbare deksel
  • veel gemorst? Dan heb je ook een lepel nodig.

Schraap het ergste vuil voorzichtig weg met een schone lepel. Bevochtig vervolgens je doekje met een klein beetje wasbenzine of spiritus en dep daarmee de das voorzichtig schoon. Wrijven beschadigd de das, dus heb geduld en blijf deppen totdat de vlek verdwenen is. Laat vervolgens de stropdas goed luchten zodat de wasbenzine of spiritus vervliegt.Laat je das overigens niet drogen in de zon, ook niet achter een zonnig raam. Zijde verkleurt snel in de zon.

Heb je een polyester das?

Een polyester das kan wel tegen een stootje, u kunt hem prima wassen met een beetje warm water. Mocht dit niet baten voeg dan wat wasmiddel (zonder bleekmiddel) toe. Bent u niet tevreden over het resultaat? In het uiterste geval kunt u uw das wassen in de wasmachine.

Das strijken

Wilt u de das strijken? Geen probleem! Leg wel altijd een theedoek over de stropdas om hem te beschermen, want zijde smelt razendsnel onder uw strijkijzer. Zet de (stoom)strijkijzer op stand 2 en ga voorzichtig over de das. Niet te hard drukken en voorzichtig wrijven ter hoogte van de plek waar het insteeklabeltje (passantino) zit. Zo voorkomt u glanzende plekken op de das. 

Trouwdassen

Een stijlvolle manier om een persoonlijke touch aan de grote dag te geven is om uw naaste familieleden en vrienden dezelfde dassen te laten dragen. Uw belangrijkste vrienden, uw getuigen, ceremoniemeesters, de vaders en broers zullen stijlvol en stralend op de gevoelige plaat vastgelegd worden. Populaire kleuren zijn hardroze, turqoise, lime en lichtblauw. Voor een leuk effect kunnen de stropdassen afgestemd worden op de das van de bruidegom. Kies voor de gasten bijvoorbeeld stropdassen in een tint donkerder of juist lichter dan de das van de bruidegom. Draagt de bruidegom een aqua das? Kies dan bijvoorbeeld voor turqoise dassen voor de daggasten. Voor een extra persoonlijke tint kan de tegenvoering van de kravat voorzien worden van de trouwdatum of van de initialen van het huwelijkspaar. 

Pochetten en manchetknopen

Elegant, stijlvol, maar juist ook trendy zijn pochetjes. Bijpassend bij alle effen dassen voor heren kunnen we zuiver zijden pochetjes leveren. Met speciale trouw manchetknopen maak je een bijzonder gebaar naar de ceremoniemeester, vader van de bruid en bruidegom en de getuigen. 

Das knopen

Video Stropdas knopen

stropdas knopendas knopen

 

U bent in het bezit van een mooie das, maar nu moet hij nog geknoopt worden. Als je weet dat er maar liefst 85 verschillendedasknopen bestaan, dan begrijpen wij dat u hier niet blij van wordt. Maar het is onze missie om u wegwijs te maken in het das knopen; met onze overzichtelijke gids bieden wij u een handleiding om te kiezen voor de meest geschikte knoop passend bij uw outfit, postuur en gelegenheid. De meest bekende knopen zijn de Four in Hand en de Dubbele Windsor. De Four in hand geeft een mooie smalle, moderne knoop, geschikt voor vrijwel alle dassen. De dubbele Windsor is een knoop met wat meer body, ideaal voor smalle dassen voor heren .

Uw das strikken 

1. Dubbele Windsor (dubbele knoop) 2. Enkele Windsor (enkele knoop) 3. Four in hand 4. Pratt knoop (Shell knoop) 5. Oriental knoop (simpele knoop) 6. St Andrews knoop 7. Victoria knoop (Prince Albert knoop) 8. Nicky knoop Das strikken

Bent u een beginneling? Een das omdoen vergt in het begin wat oefening. Maar hebt u eenmaal de eerste twee knopen in de vingers, dan begrijpt u het idee en zult u zien dat u zich de volgende knopen steeds sneller eigen zult maken. Begin in ieder geval niet 2 minuten voor het vertrek naar het feestje met oefenen, maar neem de tijd. Ga rustig voor de spiegel staan met onze knoop instructie . Een das stroppen was nog nooit zo makkelijk!

stropdassen

Van de accessoires Kollectie https://www.bivolino.com/be/accessoires-strop-das-cravat