1. STIJLADVIES
  2. STIJLADVIES KRAGEN EN MANCHETTEN - HEMDEN EN BLOEZEN
  3. Manchetten Herenhemden - Manchetten Hemden

De juiste manchetten

De dubbele afgeronde manchet heeft een hoogte van 8cm en een revers. De dubbele afgeronde manchet is tamelijk stijf en sluit door middel van een knoop dat zich in het knoopsgat bevind. De binnenzijde van deze manchet kan voorzien worden van een contrasterende stof.rechteverstelbare_afgerondeverstelbare_manchet_met_geknipte_hoekNapolitaansegeknipte_hoekvierkantevierkantedubbele manchet met klepjevals dubbele covertibeleMaomanchetafgeronde verstelbareenkel afgerondedubbele

Tips voor een juiste manchet

  • De manchet dient op de knik van pols en hand te vallen.
  • Als je een hemd draagt in combinatie met een pak of colbert, dient de manchet van het hemd altijd 1 à 2 cm onder het colbert uit te komen.

 

Kies voor een enkele manchet

De enkele manchet is de meest gangbare en meest gebruikte manchet. Bij de manchetten van Bivolino wordt gebruikt gemaakt van een kwalitatief hoogwaardig binnenwerk, dat garant staat voor veel draagcomfort. Je ziet het niet, maar je merkt het wel!

Bivolino gebruikt een dubbele knoop op de enkele manchet. Hierdoor kun je de breedte van de manchet aanpassen aan de dikte van je pols. Zo kun je bijvoorbeeld de breedte van de manchet aanpassen als je een horloge draagt.

 manchet hemden

Kies voor een dubbele manchet

Een hemd met dubbele manchetten, gedragen met mooie manchetknopen, geeft een extra luxe uitstraling aan je outfit. Een dubbele manchet is twee keer zo lang als een enkele manchet en wordt dubbelgevouwen en bij elkaar gehouden door manchetknopen.

dubbel manchet

Pinterest Bivolino Manchetten

hemden manchetten zijn essentieel voor hemden. Bivolino en zijn shirt lovers fanaten hebben 15 exclusieve hemden manchetten geselecteerd. Zeer klassieke manchetten zoals de witte manchet of de dubbele manchet, de franse manchet " french cuff " of de verstelbare manchet. Maar ook de echte fashion napolitaanse manchet met gecontrasteerde kleuren. Met of zonder manchet knopen afhankelijk van uw persoonlijke stijl.

Bij het dragen van een pak gaat het om de details. Eén van de details waar over het algemeen weinig aandacht aan wordt besteed, zijn de manchetten van het hemd.
1. Barrel cuff Het eerste type manchet is de barrel cuff. Dit is een van de meest voorkomende modellen. De barrel cuff is een rechthoekig stuk stof met rechte hoeken, die wordt gesloten met een manchetknoop. De barrel cuff kan één of twee knopen bevatten. Wanneer te gebruiken: De barrel cuff is ideaal voor mannen met proportioneel kortere armen. De armen kunnen een stuk langer ogen door deze manchetten te gebruiken.
2. One button angled cuff Een one button angled manchet wordt veelvuldig gebruikt in de zakenwereld. Deze manchet bevat één knoop, maar twee knoopgaten. Hierdoor is het mogelijk om het manchet wat losser te doen en meer ruimte te creëren om de polsen. Dit is handig wanneer je veel achter een computer zit. Wanneer te gebruiken: Dit type manchet is uitermate geschikt voor mannen met een kantoorbaan. Daarnaast adviseren we mannen met langere armen ook voor dit type manchet te gaan. Door deze manchetten herenhemden te gebruiken, lijken je armen niet langer dan ze zijn.
3. French cuff De French cuff, de dubbele manchet, is een soort koning onder de manchetten herenhemden. De dubbele manchet wordt eigenlijk alleen gebruikt bij formele gelegenheden. Het is dus zeker geen manchet om iedere dag te dragen naar je werk. Je kunt jouw persoonlijke touch geven door te variëren met manchetknopen, maar het gebruik van manchetknopen staat buiten kijf. Wanneer te gebruiken: De French cuff is gemaakt voor formele aangelegenheden en wordt vooral gedragen in combinatie met een maatpak en stropdas.

Ontwerp uw eigen hemd https://www.bivolino.com/be/hemden-op-maat