1. STIJLADVIES
  2. Manchetten Herenhemden
  3. Hemd Enkel afgeronde Manchet

Hemd Enkel afgeronde Manchet

Enkel afgeronde manchet

enkel afgeronde manchet heren

Round Barrel

Ronde manchetten

De ronde manchet is de meest voorkomende en meest klassieke manchet bij hemden vandaag de dag. Dit is waarschijnlijk de hemdsmanchet die de meeste mensen gewend zijn.De ronde manchet kan overeenkomen met een bepaalde kraag met ronde kraagpunten wat leidt tot een mooie consistentie in stijl. De enkel afgeronde manchet is zeer éénvoudig in zijn vorm en vormt zich mooi rond de menselijke pols. De hoogte van deze enkel afgeronde manchet bedraagt 7cm en de binnenzijde kan worden bezet met een contrasterende stof. Er is ook een variant met 2 knopen vertikaal gepositioneerd.

Hoekige manchetten

De gebroken manchet of ook wel hoekige manchet is de meest eigentijdse. Het is meer functioneel dan het de rechte hemd manchet en moderner dan de ronde manchet. De gebroken manchet met 1 knoop kan combineren met elke kraag dus u kunt deze keuze maken met uw ogen dicht. Er is ook een variant met 2 knopen vertikaal gepositioneerd.

Rechte  manchetten

Rechte manchetten geven het hemd een formeel aspect, elegant en verfijnd. Dit type hemdsmanchet zal door veel mensen eerder gedragen worden ten opzichte van ronde of gebroken manchetten. De klassieke kragen matchen prima met deze rechte manchetten, zoals ook bijvoorbeeld de Indiaanse kragen. Deze versie heeft 1 knoop en is dus wat korter dan de 2-knoops versie welke hierna besproken zal worden. Er is ook een variant met 2 knopen vertikaal gepositioneerd.

 Manchet Geknipte Hoek_30021

Bivolino Manchetten Pinterest 

 

Enkel afgeronde Manchet