1. STIJLADVIES
  2. Manchetten Herenhemden
  3. Hemden Korte Mouw - Korte Mouw Hemd

Hemden Korte Mouw - Korte Mouw Hemd

 

korte mouw overhemd

Hemden met korte mouwen van Bivolino voor heren. Alle Bivolino hemden zijn verkrijgbaar in korte mouw . Korte mouw wordt ook wel  

half sleeve

of

short sleeve

genoemd . Ideaal om bij warmer weer te dragen. Bij Bivolino vindt u alleen de beste "

hemden met een korte mouw

". Hemden hebben vaker een lange mouw - deze kan opgerold worden tot een kortere mouw. Toch zijn korte mouw shirts een soort apart: de korte mouw maakt het hemd lichter en minder heet. Ideaal voor de warmere maanden of indien men veel moet bewegen. Korte mouw hemden: ideaal voor het warmere weer. Hemden met korte mouwen zijn comfortabel en verfrissend. Hemden met een korte mouw bestaan al sinds mesenheugenis en werden vroeger gedragen door de werkende heren die vaker in het zomerse weer buiten stonden. 
Bloezen met korte mouwen voor de warme maanden: lekker kort

Ook in de lente- en zomermaanden wil je er graag goed uitzien. Als je dan de hele dag in een hemd loopt kan het erg warm worden. Het is vaak niet comfortabel en het voelt ook niet erg fris. Wanneer de temperatuur weer stijgt kan een hemd met "kortere mouwen" uitkomst bieden. Korte mouw hemden bieden verkoeling, optimale bewegingsvrijheid en draagcomfort. Doordat de meeste hemden van 100% katoen zijn, kan vocht ook nog eens makkelijk worden afgevoerd, waardoor het shirt altijd fris blijft aanvoelen. 

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om hemden met halve en verkorte mouwen te dragen en stijlvol voor de dag te komen. Zowel op kantoor, als in de vrije tijd of op vakantie. 

Wie een hemd of shirt draagt met korte mouwen kent een aantal van de volgende associaties maar al te goed. We hebben er een aantal onder elkaar gezet.

  • hemden met korte mouw zijn fris en cool
  • shirts met een korte mouw hebben vaak/soms een borstzakje
  • ontwerpen met een korte mouw zijn vaak kleurrijk en trendy
  • shirts met een korte mouw worden zowel zakelijk als privé (casual) gedragen

In de zomer dragen heren vaak polo’s en t-shirts: maar het hemd met korte mouwen is ook een klassieker. Een ideaal alternatief, want je ziet er gekleed uit maar het is niet té warm. Ook goed voor een zomers feestje. 

  • een linnen hemd met korte mouw is het minst warme hemd. Door de open weving en korte mouwen laat dit het meeste lucht door.
  • hemden met een korte mouw met een print maken het hemd vlot en modieus. Een hemd met een print is meestal erg trendy.

Let op! Hemden met korte mouwen waarvan de mouw te wijd is moet op worden gelet. Eén slag oprollen mag en wordt zelfs hip bevonden. Draag nooit een hemd met korte mouwen onder een colbert of een jasje - hier zijn de overhemden met lange mouwen voor bedoeld.

Piloten dragen ook vaak hemden met een korte mouw. Dit overhemd is vaak wit. Dit overhemd bevat alleen wel epaulethouders voor epauletten waarmee de rang wordt aangetoond. 

Korte Mouw