1. STIJLADVIES
  2. STIJLADVIES KRAGEN EN MANCHETTEN - HEMDEN EN BLOEZEN
  3. Manchetten Dames Bloes - Bloezen Manchetten

Manchetten voor dames bloezen

Bloezen manchetten 
zijn essentieel voor bloezen. Bivolino en zijn bloes lovers fanaten hebben 15 exclusieve blouses manchetten geselecteerd. Zeer klassieke manchetten zoals de witte manchet of de hoge dubbele manchet, de retro manchet of de napolitaanse manchet. Maar ook de echte fashion engelse manchet met gecontrasteerde kleuren. Met of zonder manchet knopen afhankelijk van uw persoonlijke stijl .

Er zijn 4 categorieën van bloezen manchetten
                       - Lange mouw 
                       -

3/4 mouw

( met-V uitsnijding of met 2 knoopjes) 
                       - Korte mouw ( V-omslag en Pofmouw of Ballon mouw )
                       -

Mouwloos

( optioneel met parachute kapjes –

Kapmouw

)
Blouses cuffs
Een
pofmouw
is simpelweg gezegd een mouw met een pof. Een pofmouw geeft de draagster een zekere bewegingsvrijheid, door de bovenarm langs alle kanten van de arm extra ruimte te geven.
Pofmouwen bloezen over de eeuwen heen
In het begin van de negentiende eeuw droegen vrouwen japonnen met korte pofmouwen, een laag decolleté en een hoge taille. Ze werden gemaakt van dunne materialen in lichte tinten, waarbij mousseline de voorkeur had. Naast korte pofmouwen waren lange mammelukkenmouwen (in het Frans: manches à la Mameluk) populair, waarbij de mouwen in delen zijn geplooid. Een mode die opkwam na Napoleons veldtocht in Egypte in 1798 waarbij hij de mammelukken versloeg. In de jaren 1820 en 1830 hadden de japonnen enorme pofmouwen; schapenboutmouwen, die ook wel gigot mouwen (in het Frans: manches à gigot) werden genoemd. Transparante overmouwen van gaas of organdie waren bij deze mode zeer gewild. Rond 1850 werden de lange mouwen naar onder verwijd, en pagodemouwen genoemd. Hieronder droegen vrouwen poffende ondermouwen van batist of tule. In de negentiende eeuw leek de avond- en balkleding op de daagse japon, maar was korter en had een laag decolleté en korte pofmouwen. Deze

ballonmouwen

werden met allerlei kunstgrepen bol gehouden, onder andere door het gebruik van stevige stof, baleinen en zogenaamde steunballonnen.
Pofbloes
in de twintigste eeuw In de jaren ‘30 had de kleding van de vrouw een slank en recht silhouet verkregen. De schouders waren enigszins verbreed en voorzien van ballon mouwen . Deze kopmouwen met een poffende bovenkant waren erg populair. In de jaren 50 zien we korte pofmouwen met name terug in dames bloezen. Vandaag, voor zakelijke kleding, worden pofmouw bloezen met schoudervullingen, door yuppen gedragen.
Bestel uw favoriete shirts éénvoudig online en kies gelijk eenbloesje met dubbele manchet en bijhorende manchetknopen voor een complete outfit. Keuze is er ook voor witte manchetten.

Ontwerp uw eigen bloes https://www.bivolino.com/be/bloezen-op-maat