Popeline Stof Hemden

Popeline Stof

Lado 1 Stof:
Popeline stof

Vergeleken met Plain (Effen) , worden er tot tweemaal zoveel meer draden gebruik bij Popeline. Hierdoor is deze stof minder doorschijnend. Sterk dicht geweven in ketting en inslag geeft popeline een lichter gevoel en aldus ideaal voor business dress shirts in zomertijd.Popeline is een soort weefsel en verwijst niet naar een bepaalde vezelstof. Popeline kan worden gemaakt van katoen, zijde, wol, viscose, polyester of vezelcombinaties. Katoenen popeline is een bijzonder dichte en glanzend veredelde versie van katoen die net zo gemakkelijk en stevig is als gewoon katoen.

De effen stof. De effen binding is een van de eenvoudigste weefsels. Dezelfde maat schering (of ketting) en inslag worden 1 bij 1 samengeweven

Popeline (poplin)

Popeline (poplin) is een stof die lijkt op gewoon katoen, maar iets fijner geweven is. Overigens slaat de uitspraak ‘gewoon katoen’ natuurlijk nergens op: katoen is het basismateriaal, het spul dat van een plantje komt. Dat kan vervolgens op verschillende manieren tot een stof geweven worden. Wat ik hier bedoel met ‘gewoon katoen’ is de katoenen stoffen zoals we die het meest aantreffen in de stoffenwinkel. In vergelijking met die stoffen is popeline fijner geweven, waardoor de stof een wat fijnzinniger karakter heeft en toch sterk is. Vaak zie je een lichte ribbel in één richting doordat in die richting iets dikkere draden zijn gebruikt.

Popeline is een weefstructuur

De naam popeline slaat dus op de manier van weven, niet op het basismateriaal. Popeline kan gemaakt zijn van katoen maar ook van bijvoorbeeld zijde of wol. De popeline kan een mix van polyester en katoen zijn. Het resultaat is een stof die niet erg kreukt (best handig voor een kledingstuk) en er eenvoudig maar ook netjes uit ziet. En zoals gezegd: vanwege de weefstructuur is de stof toch stevig.

Popeline is geschikt voor bijvoorbeeld bloesjes en hemden.

Van de heren kollectie https://www.bivolino.com/be/heren-hemden-zakelijk-business