1. STIJLADVIES
  2. HEMDEN EN BLOEZEN
  3. POWER FLOWER HEMD - FLOWER POWER HEMD

POWER FLOWER HEMD - FLOWER POWER HEMD

POWER FLOWER HEMD - FLOWER POWER HEMD

Wat is een power flower hemd?

Flowerpower was in late jaren 60 en vroege jaren 70 een jeugdcultuur afkomstig uit de Verenigde Staten. De term zou voor het eerst zijn gebruikt door de dichter Allen Ginsberg in 1965. Een eerste begin ontstond op de campus van de universiteit van Californië en speciaal in San Francisco waar de popgroep The Doors een eerste begin maakte. De beweging kwam op stoom toen The Beatles zich ermee identificeerden en hun album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band uitkwam.

Allen Ginsberg

Het muziekfestival van Woodstock vormde een hoogtepunt van de flowerpowerbeweging. Psychedelische muziek en protest tegen de oorlog in Vietnam kwamen er ruim aan bod.

De mensen die in de flowerpower-subcultuur zaten werden ook wel hippies genoemd. Ze leefden vaak in communes, rookten wiet, dronken thee en luisterden naar psychedelische muziek. Ze protesteerden tegen de oorlog, honger en armoede op de wereld. De musical Hair geeft een goed beeld van de weerstand tegen de oorlog in Vietnam. Hippies vonden ook dat de mens in harmonie met de natuur moet leven. Het was een open manier van leven die niet altijd gewaardeerd werd door oudere generaties.

Hoewel ook in Europa en Canada bepaalde jonge mensen aspecten van de typische hippie levenswijze overnamen, was de echte Flower Power beweging toch een uiting van een tegencultuur binnen de Amerikaanse samenleving. In deze tijd beschouwden velen Amsterdam als een magisch centrum, anderen Londen. Hasjiesj en wiet werden populair, hoewel het gebruik nog niet gedoogd werd. Er werd ook wel  LSD gebruikt maar nog nauwelijks harddrugs en veel hippies waren niet gek op alcohol.

Flower power drukte zich ook uit in kleding en haardracht: fleurige patronen en kleuren, haarbanden, slippers, ruwkatoenen hemden in felle bloemendessins, wijdvallende kleding (vaak naar Indiase snit), of juist superstrakke kleding: de hotpants en de minirok deden hun intrede om de onafhankelijkheid van de vrouw te benadrukken.

Flower Power hemden

Power Flower hemden online kopen?

Power Flower hemd zijn online te vinden en te bestellen.Veelal in felkleurige expressieve bloemendessins, geinspireerd op hippie cultuur.

Power Flower maathemden  online ontwerpen?

https://www.youtube.com/watch?v=w4qUbLGy5C0

Van de Kollectie https://www.bivolino.com/be/heren-hemden-liberty-bloemen

 

Power Flower hemd Power Flower hemd