Close
Zoek
Filters

RUITEN HEMD - RUITJES HEMD

RUITEN HEMD - RUITJES HEMD

RUITEN HEMD - RUITJES HEMD

Wat is een ruiten hemd? EEN RUITJES HEMD: WAT IS DAT?

Wat is een "ruitjes hemd" eigenlijk? Een ruit is een soort vierkant. Op een ruitjes hemd zitten meerdere hokken of vlakken. Deze ruiten zijn ieder in een bepaalde kleur gekleurd. Vaak wordt wit als grondslag genomen. Dan wordt een tweede kleur toegevoegd aan het shirt. Een ruitjes hemd is tevens een echte mannen klassieker. Onmisbaar in een man zijn kledingkast.

Een ruit is in de meetkunde een vierhoek waarvan de vier zijden even lang zijn. De tegenover elkaar gelegen hoeken zijn gelijk aan elkaar. Bij een gewone ruit (een ruit die geen vierkant is) zijn twee overstaande hoeken scherp, de andere twee zijn stomp. Elke ruit is een parallellogram (overstaande zijden zijn evenwijdig met elkaar), maar enkel een parallellogram waarvan de zijden even lang zijn, is ook een ruit.

De twee diagonalen van een ruit snijden elkaar loodrecht, hetgeen te zien is door de symmetrie van de zijden en hoeken.

Een bijzondere vorm van een ruit is het vierkant. Deze vierhoek heeft niet alleen vier gelijke zijden maar ook vier gelijke hoeken, die elk 90° zijn (ook wel rechte hoek genoemd).

Geruit hemd, of ook het ruitjes hemd. Shirts met een grote ruit , geblokte ruit en kleine ruit. Maar ook hemden met verschillende kleuren ruiten. Vind het beste geruite overhemd online voor uzelf.

  •          GERUIT HEMD VOOR HEREN

Het geruite hemd voor heren is al jarenlang een echte klassieker. Net als streepje of een effen overhemd, kan het ruitje bij iedere casual en zakelijke gelegenheid gedragen worden. Het wordt dan ook zonder twijfel een echte tijdloze klassieker genoemd. Geruite hemden komen in alle maten en soorten. Vaak verschilt het ruitje van grootte. Veel varianten hebben een grote ruit, andere varianten hebben kleine ruit. In het Engels wordt het ook wel een Checkered Shirt of Checked Shirt genoemd. Letterlijk een vierkant. Veel van deze geruite shirts hebben als hoofdkleur blauw. Al komen ze in vele verschillende kleuren: zoals zwart, geel, groen, rood, bordeaux of grijs.

  •          ROOD GERUIT HEMD

Het rode geruite hemd is het casual shirt voor mannen. Een tijdloze klassieker dat altijd casual gedragen kan worden. Een rood geruit overhemd is mooi te combineren op een spijkerbroek en een nette chino. Vooral in de klassieke Britse mode komt een rood ruitje veelal voor. Een evergreen die ieder jaar in vele mode collecties terugkomt. Het rood geruit overhemd.

  •          EEN GERUIT ENGELS HEMD

Typisch Engelse hemden hebben een patroon dat perfect doorloopt. Kragen, knopenlijsten, schouders en mouwen, het patroon matcht optimaal. Je zal nooit een Engels overhemd vinden dat niet matcht. Zo ook het Engelse geruite overhemd. De patronen lopen hier feilloos in elkaar over. Een grote of kleine ruit maakt hierbij niet uit: het gaat erom dat het gehele shirt een mooie symmetrische doorloop heeft.

  •          VERSCHILLENDE KLEUREN GERUITE HEMDEN

Een geruit overhemd voor heren is in elke kleur beschikbaar. Uiteraard in de kleuren groen en blauw. Andere varianten zijn het: "grijs geruit overhemd", "rood geruit shirt", "paars geruit hemd". Ook de blauw witte combinatie is veel voorkomend. Vaak hebben de shirts wit als grondkleur. Met wit wordt dan gecombineerd.

  •          RUITEN IN MEERDERE WEVINGEN

Ruiten zijn verkrijgbaar in meerdere wevingen. Satijn, poplin, oxford en twill. Gladde geruite shirts zijn poplin en satijn. Een lichte structuur zit in de herringbone of twill shirts. De oxford is anders geweven waardoor deze grover aanvoelt. Een andere veelvoorkomende stofsoort / weving is flanel: hiervan wordt het typische houthakkers hemd bjvoorbeeld gemaakt.

Ruiten hemden online kopen?

Een geruithemd online kopen doet u eenvoudig bij Bivolino.com. Persoonlijke service staat voorop. Vraag één van onze shirtstylisten welk type geruit-hemd het meest geschikt is voor uzelf. Zo vinden we in iedere prijsklasse een geschikt hemd.

Ruiten maathemden online ontwerpen?

https://www.youtube.com/watch?v=92cb7tctoic

https://www.youtube.com/watch?v=PkRPqIrohhs

https://www.youtube.com/watch?v=Ht5pX7KrdkA

Van de Kollectie https://www.bivolino.com/be/heren-hemden-geruit

 

bivolino newsletter