AFRIKAANSE PRINT - DUTCH WAX PRINTS

Afrikaanse print

Omstreeks 1852 begon Vlisco met de uitvoer van imitatiebatik (Dutch Wax Prints of Afrikaanse prints ) naar het toenmalige Nederlands-Indië.Men wist de motieven van het originele batikwerk zeer goed te imiteren.

Super-Wax van Vlisco

Vlisco presenteert een prachtige nieuwe innovatie in stof: Super-Wax. Super-Wax dessins zijn ontworpen met twee uitgesproken dessins op iedere zijde van de stof. Alle magie zit in de details: wat zichtbaar is op de ene kant van de stof is eigenlijk een combinatie van de dessins op de boven- én onderkant van de stof, omdat de onderkant als een subtiele schaduw doordrukt. Dit elegante visuele effect noemt men half-tone, of ton-sur-ton, en dit is alleen te bereiken met Vlisco’s speciale wax proces.

In de eerste collectie zijn tijdloze klassieke dessins gebruikt die samen gecombineerd zijn tot frisse nieuwe dessins. De stoffen gebruiken een diepe, rijke indigo – als een eerbetoon aan de kleur van de vroegste wax stoffen. Met glinsterende metallic highlights aan één zijde van de stof is Super-Wax perfect voor iedere speciale gelegenheid.

Vlisco Super-Wax is zowel nieuw als klassiek: een innovatieve benadering van het unieke erfgoed van Wax Hollandais. Voor fashion is dit het beste van beide werelden!

Van de heren kollectie https://www.bivolino.com/be/hemd-allover-print

Van de dames kollectie https://www.bivolino.com/be/bloezen-allover-print

 AFRIKAANSE PRINT - DUTCH WAX PRINTS

AFRIKAANSE PRINT - DUTCH WAX PRINTS

Afrikaanse print - Afrikaanse print

Dutch Wax - Dutch Wax