ZOMER BLOES

ZOMER BLOES

Wat is een zomer bloes?

Als u aan een blouse denkt, krijgt u daar niet misschien een zomers beeld bij. Toch zijn de mogelijkheden voor zomer bloes eindeloos. Er zijn allerlei functies die u kunt aanbrengen om een blouse zomers te maken. Hoe? Dat leggen wij u hieronder uit. 

Kies een zomerse stof

Het is belangrijk dat u zich tijdens een warme dag met hoge temperaturen de hele dag fris kunt blijven voelen. Om te voorkomen dat u gaat transpireren en nog erger: stinken, kiest u voor een luchtige stof die ademt. Het beste is te kiezen voor katoen: Dit heeft een groot vochtopnemend vermogen, waardoor u zich fris kunt blijven voelen. De vezel neemt makkelijk en snel veel vocht op, zonder dat het vochtig aanvoelt. Daarna geeft het ook weer snel vocht af, wat het in de zomer extra fijn maakt om deze stof te dragen. Het geleidt namelijk warmte. Aangezien vele blouses van 100% katoen zijn gemaakt, zit u met een op maat gemaakte blouse van Bivolino altijd fris en droog, ook in de zomer. 

Kies een zomerse kleur

In de zomer is het vaak zo warm, dat u liever verkoeling vindt dan nog meer warmte. Kies daarom voor een kleur die de warmte niet absorbeert, maar juist afstoot. Vermijd daarvoor donkere kleuren (zwart en donkerblauw) en kies juist voor lichte kleuren in de bloes. Niet alleen werkt dit meer verkoelend, ook is het meer passend: Een geel overhemd bijvoorbeeld staat beter wanneer het zonnetje schijnt dan wanneer u volledig in zwart omhuld bent. 

Zomer bloes online kopen?

Korte mouwen bloes

Zodra de temperatuur stijgt, kiezen veel vrouwen voor bloezen met korte mouwen. Dit zien wij zowel in de vrije tijd als op kantoor gebeuren. Een goede keus, want u bent minder in stof gehuld, wat voor meer verkoeling zorgt.

Toch liever lange mouwen? Dan is het ook prima om uw mouwen op te stropen. Maar als u een zomerse stof en kleur kiest voor uw blouse, is dat niet eens noodzakelijk. 

Met deze tips stelt u uw eigen zomerse bloes makkelijk samen in de configurator, waar u makkelijk uw stof, kleur, patroon en andere details (zoals de mouwen) kiest.

Zomer bloezen op maat online ontwerpen?