1. STIJLADVIES
  2. Italiaanse hemden online
  3. Gestreepte shirts en strepen heren blouses en italiaanse hemden

Gestreepte shirts en strepen heren blouses en italiaanse hemden

liaGestreepte shirts en strepen heren blouses en hemden
Italiaans geinspireerde

lengte en breedtestrepen hemden

. Lengtestrepen mogen we verbinden met ordening en organisatie en met de lijntjes van de saldokolommen in kasboeken. Bankiers waren vermaard om hun

krijtstreepkostuums

(evenals gokkers en leden van de georganiseerde misdaad uit de jaren twintig en dertig, waarbij de strepen iets prominenter en de revers een stuk breder uitvielen). De streep in smalle lijn of brede kleurbalk staat nu algemeen op de geld- en effectenmarkt hoog genoteerd als het keurige shirt, vanwege het vertrouwenwekkende effect. Er zijn nog een paar

streep shirts

die niet onvermeld mogen blijven, ook al maken ze de stelling dat lengte- en breedtestrepen ieder hun eigen karakter hebben er niet echt duidelijker op.  Zo lopen de ijle streepjes op een
baseballhemd
in de lengte.   Liefhebbers van deze sport zullen het eens zijn met degene die memoreert dat het in deze sport net als in de bankierswereld neerkomt om op het juiste moment een klap uit te delen en verder zoveel mogelijk planmatig te denken.   Maar hoe zit het dan met de strepen op het oude gevangenispak?  Doorgaans liepen ook die in de lengte. Erg veel over het ontstaan van de boevenstreep is er niet bekend (reflectie van de tralies?).  Ook hier lijkt het ordeningsprincipe te gelden.  De gevangenisdirectie kreeg grip op zijn gedwongen gasten door ze hun eigen kledings-identiteit te laten verwisselen voor een pak dat onmiddellijk herkenbaar was, zowel binnen als (onverhoeds) buiten de penitentiaire muur.
 

Er zijn verschillende diktes strepen. Veel varianten hebben een dun streepje, andere varianten hebben een dikke streep. In het Engels wordt het ook wel een Penstripe Shirt genoemd. Letterlijk een penstreep. Veel van deze gestreepte shirts hebben als hoofdkleur blauw. Al komen ze in alle verschillende kleuren voor: zoals geel, zwart, groen, oranje, rood en paars.

Blauw gestreept italiaans hemd

Het blauwe gestreepte hemd is het casual italiaans shirt voor mannen. Een tijdloze klassieker en dus nooit uit de mode. Een blauw gestreept hemd is mooi te combineren op een spijkerbroek of een nette chino . Zowel in de Italiaanse als Britse mode is het een populair mode object. Een echte evergreen is de penstripe óf penstreep.

Bengaalse strepen voor hemden

Een Bengaalse streep is een specifieke streep voor dress hemden, meestal een om de 0.5 cm wisselende streep. Dit kan zowel wit met kleur als een kleur met kleur streep zijn en zitten aan het uiteinde van het strepenspectrum.

“University” strepen stoffen voor hemden

De “University” streep is een populaire stijl voor dress hemdstoffen met afwisselend evenwijdige strepen onder de 0.25 cm. Het is een tijdloze stijl die gemakkelijk met pak en das in een business omgeving gedragen kan. Meestal zijn het combinaties wit met kleur maar soms ziet u ook kleur met kleur “University” strepen.

Van de Kollectie https://www.bivolino.com/be/herenhemden-online/italian-2ply