1. STIJLADVIES
  2. HEMDEN EN BLOEZEN
  3. HIPPIE SHIRTS - BABA COOL SHIRTS

HIPPIE SHIRTS - BABA COOL SHIRTS

HIPPIE SHIRTS - BABA COOL SHIRTS

Wat is een hippie shirt?

Een hippie is een volger van de hippiebeweging die eind jaren zestig in Amerika ontstond. Deze mensen keerden zich tegen te gevestigde maatschappij en wilden vrijheid, plezier en creativiteit. Kenmerkend voor de hippies zijn de felgekleurde shirts, kaftans, het peaceteken, bloemen en lange haren bij zowel mannen als vrouwen.

De hippies onttrokken zich aan de gevestigde maatschappij en startten een tegencultuur. Zij vonden dat er te veel regels waren, de maatschappij burgerlijk was en niet genoeg vrijheid gaf en allerlei gevoelens onderdrukte. Het leven draaide teveel om geld en te weinig om liefde. Bovendien waren zij tegen geweld, oorlog en discriminatie.

Hippies wilden juist vrijheid, creativiteit, vrede en een vriendelijke wereld. Sommigen leefden samen in groepen, ook wel communes genoemd. Hippies houden van nonchalante mode en dragen veel baba cool shirts. Daarin volgden zij hun eigen levenswijze. Vanuit deze hippiecultuur ontstonden ook verschillende soorten muziek waarin geprotesteerd werd tegen de maatschappij. Muziek was ook belangrijk omdat het mensen bij elkaar bracht, zo ontstonden er verschillende festivals zoals Woodstock en Monterey. Bekende muzikanten uit die tijd zijn Bob Dylan en The Beatles, die ook liedjes over deze beweging maakten.

 Bob dylan

Bob dylan

John lennon

Beatle John Lennon bleef zelfs een paar dagen in bed liggen in het Amsterdamse Hilton Hotel, uit protest tegen de Vietnamoorlog. Dat is nog een kenmerk van de hippies, die vreedzame protesten voerden, zonder geweld. 

Baba Cool Shirts online kopen?

Hippiecultuur is een subcultuur onder jongeren in de tweede helft van de jaren zestig. Als jeugdcultuur en tegencultuur is deze subcultuur populair onder tieners en twens. 'Hippies' worden gezien als de "makers" van de flowerpower beweging en zijn daarom verbonden met de seksuele en de muzikale en sociale revolutie(s) van de jaren zestig en zeventig. Vandaag kunt u online Hippie Shirts bestellen.

Hippie maathemden online ontwerpen?

Van de kollectie https://www.bivolino.com/be/hemd-allover-print