1. STIJLADVIES
  2. Stijladvies Hemden kleuren
  3. GEEL HEMD - GELE HEMDEN

GEEL HEMD - GELE HEMDEN

Wat is een geel hemd?

Gele hemden van de beste merken voor heren. De keuze voor de kleur van een hemd is erg persoonlijk. Een geel hemd is ideaal om zowel zakelijk als casual te dragen. Bivolino.com is een vertrouwde online winkel voor het kopen van "gele hemden". Alleen de beste gele shirts van de hoogste kwaliteit.

Geel hemd: De kleur van de zon is een vrolijke opvallende kleur, die het brein, denkproces en zenuwstelsel stimuleert. Geel wordt geassocieerd met energie, zon, lente, zomer, een nieuw begin, levensplezier en geluk. Deze kleur stemt vrolijk en positief. Geel geeft focus en doelgerichtheid. Door de stimulatie van het brein staat de kleur voor kennis, wijsheid en volwassenheid, maar ook voor creativiteit en fantasie. Positieve associaties met geel zijn een gevoel van geluk, warmte, vreugde en blijdschap.

Maar let op, geel heeft ook zo zijn negatieve associaties. Denk bijvoorbeeld aan jaloezie, onbetrouwbaarheid, verraad en lafheid. Verblijven in een overwegend gele ruimte maakt onrustig, je verliest er snel je geduld. Met geel hemd kun je goed accenten aanbrengen, waardoor het vaak gebruikt wordt in advertenties met aanbiedingen.

Gele hemden online kopen?

Mosterd, kanarie, oker of vanille: geel hemd is dé modekleur van 2018. Ook voor mannenhemden? Was het vorig jaar nog rood en roze, dit jaar moeten we ons in het geel hullen. Althans, als we de grote modemerken moeten geloven. Maar zijn wij er wel klaar voor deze knalkleur, en hoe drasgt men gele hemden? Bij Versace en Balenciaga werd het al op de catwalk gespot en ook in winkels als H&M en Vero Moda hangt het volop: geel. De zonnige kleur is volgens kenners de modekleur van 2018, zowel voor mannen als voor vrouwen.

GEEL HEMD - GELE HEMDEN

Maar denken wij daar in Nederland en België ook zo over? "De bekende uitdrukking is: geel komt in de sale", zegt kleurexpert Marijke Boudeling. "We vinden het leuk, maar eenmaal in het pashokje zijn we dan toch niet tevreden." Marijke denkt dat de nuchtere houding van Nederlanders maakt dat 'we' geel niet zo leuk vinden. "Met geel steekt u echt boven het maaiveld uit, u valt direct op. Misschien dat het daarom niet zoveel wordt gedragen in Nederland."

"Bij geel denken we vaak dat we er een beetje bruin voor moeten zijn, dus na de zomer dragen we het niet". Maar iedereen kan volgens Marijke geel dragen. Als u maar de juiste tint kiest. "Als u bleek en blond bent kan u beter vanillegeel nemen dan kanariegeel". "Op basis van je huid- en haarkleur kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor mais-, oker- of vanillegele hemden."

Gele maathemden online ontwerpen?

GEEL HEMD - GELE HEMDEN

GEEL HEMD - GELE HEMDEN

Te vinden op Bivolino:https://www.bivolino.com/be/geel-hemd-muro