KAKI HEMD

Wat is een kaki hemd?

Kaki is een geelbruine aardkleur en ook de benaming van textielweefsel in die grauwgele kleur, zoals katoen. Het woord is overgenomen uit het Engels, dat khaki op zijn beurt ontleende aan het Hindoestani en Urdu en komt oorspronkelijk uit het Perzisch, in welke taal khak letterlijk 'stof, aarde' betekent. Het Brits-Indisch leger droeg kakikleurige uniformen .

Verkeerdelijk wordt het woord kaki soms ook voor olijfgroene tinten gebruikt. De militaire uniformen van veel landen waren vanaf de eerste helft van de twintigste eeuw meer olijfgroen (bruingroen) dan de vroegere bruinere (zandkleurige) kakiuniformen zoals die aanvankelijk door het Brits-Indisch leger werden gedragen. In veel Europese landen werd die groenere kleur ook kaki genoemd.

De kleur wordt door veel legers over de hele wereld gebruikt, alsook in de jacht en bijvoorbeeld de padvinderij. In gebieden met een gematigd klimaat integreren bruin-groene tinten goed met de natuurlijke kleuren van grond en vegetatie, wat kaki geschikt maakt voor camouflagehemden.

Kaki hemden online kopen?

Kaki hemden van de beste merken voor heren. De keuze voor de kleur van een hemd is erg persoonlijk. Hemden met als hoofdkleur kaki. Een kaki hemd is ideaal om zowel zakelijk als casual te dragen. Bivolino.com is een vertrouwde online winkel voor het kopen van "kaki hemden". Alleen de beste kaki shirts van de hoogste kwaliteit.

Kaki maathemden online ontwerpen?

Tegenwoordig is een kaki maathemd nog steeds stijlvol en luxueus. Een kaki hemd op maat past bij zowel formele als informele omstandigheden en geeft toch een soort gevoel van klasse.

KAKI HEMD

KAKI HEMD

Te vinden op Bivolino:https://www.bivolino.com/be/kaki-hemd-falier