1. STIJLADVIES
  2. Herenhemden Kragen
  3. Hemd Italiaanse Kraag

Hemd Italiaanse Kraag

italiaanse kraag

De

italiaanse kraag

wordt ook wel italiaans of italian widespread genoemd. Deze kraag bestaat ook met een iets hogere boord .

De afmetingen zijn als volgt : 

Voor de italiaanse kraag -nr 20005: 

                - hoogte: 3.7cm

                - puntlengte: 8cm

                - spreiding: 11.5cm

Voor de italiaanse hoge kraag -nr 20056 : 

                - hoogte: 4.1cm

                - puntlengte: 8.2cm

                - spreiding: 14cm

De mogelijkheid bij de Bivolino

italiaanse hemden

te kiezen voor verwijderbare baleinen is voorzien .Overhemden hebben vaak plastieke baleinen, vastgenaaid of los. Dat laatste is al iets chiquer. Verwisselbare baleinen zie je over het algemeen vaker bij stijlvolle overhemden en merkkleding. Summum zijn losse, dikke, paarlemoeren baleinen. Baleinen zijn ook erg belangrijk voor de presentatie: ze komen tot in de kraagpunten zodat deze niet gaan krullen. Verwisselbare baleinen worden eens in de zoveel tijd vervangen. Dit houdt het overhemd scherp en vooral de kraag stijf en krachtig. Het is dan belangrijk dat je de juiste balein uitkiest die past bij de kraag en het overhemd. Parelmoer is sjiek, maar erg broos en teer. Vaker tegenwoordig worden mooie, krachtige en helder witte PVC exemplaren gebruikt.

De geschiedenis van de Italiaanse kraag gaat ver terug. Toch is het pas in de jaren '50 onder het grote publiek buiten Italië ontdekt. De zogeheten “continental look” kwam op. Geïnspireerd door Italiaanse kleermakers begonnen andere overhemdmerken de Italian cut-away kraag te introduceren op het Europese vasteland. Jongemannen van toen pikten de trend al snel op. Tegenwoordig is de Italiaanse kraag een standaard geworden  .Vooral in Europa is het een gangbare, formele boord voor zakelijke gelegenheden. De weggesneden Italian spread leent zich goed voor zowel casual als zakelijke aangelegenheden. Vroeger werd het gebruikt bij een net wat dikkere stropdassenknoop, zoals de dubbele windsor. Volgens de traditionele Engelse kleermakers zijn Italiaanse boorden standaard al wijder dan andere boorden : widespread kraag benadrukt dat Italiaanse boorden verder weggesneden zijn dan de traditionele boorden.

Italiaans Shirt

Italiaanse boord op Pinterest

Italiaanse kraag. De italiaanse kraag of italiaanse kraag wordt ook classic spread kraag genoemd en maakt deel uit de spread boord familie. De punten van de Italiaanse boord of italiaanse kraag zijn minder gespreid dan die van een Haï Wide Spread boord. En dus minder in het oog springend. “Klassieker” luidt de benaming in Belgïe voor de Italiaanse kraag. Vaak een opstapje naar de Haï semi spread. De italiaanse kraag of classic spread kraag is tijdloos en altijd perfect.

Italiaanse hoge kraag. De italiaanse hoge boord of Italiaanse hoge kraag volgt de laatste tendens en heeft een iets hogere kraagvoet, +4mm, dan de traditionele Italiaanse kraag. Alleen een knoop op de boordstander. Wordt bij voorkeur met das gedragen met dubbele stropdas knoop.Liefhebbers van hoge kragen voor hun hemden zullen in de nopjes zijn. Ook zeker draagbaar met witte kraag.

italian collar

Italiaanse kraag