Nehru Kraag

Nehru Boord

nehru

Het

Nehru Hemd

is minimalistisch en zuid-amerikaans geïnspireerd. Zeer bekend, de kraagvoet is recht en smal met een ronding in het midden op de plaats van de opening. Hij kan gekoppeld worden aan een band boord als het lang geleden gebruikt was in de filosofie van afneembare boorden. De Nehru boord of nehru kraag wordt vooral gedragen door de liefhebbers van de éénvoudige en pure stijl.

Nehru hemd

Dit is een soort boord die traditioneel gedragen werd door de Zuid Amerikaanse indianen. Het kraag is rechtopstaand en loopt ongeveer tot net onder de kaaklijn. Aan de voorkant zit een kleine opening tussen de twee zijkanten die verbonden worden door een knoopje. In Nederland en België zie je dit type kraag vrijwel nooit, behalve op traditionele Zuid Amerikaanse kleding.

De afmetingen zijn als volgt : 

Voor de Nehru kraag - hoogte: 4.7 cm - nr 20013

nehru

Nehru Boord Bivolino Pinterest

Er is een variatie op de Nehru kraag , nl de Mao kraag, zie Bivolino Shirt Style tips.

DE NEHRU-KRAAG IN DE POPULAIRE CULTUUR: DE OORSPRONG

De Nehru-kraag heeft inderdaad een intrigerend verhaal en er wordt aangenomen dat de eerste ergens in de 10e eeuw is geëvolueerd. Maar de naam 'Nehru' werd pas in het midden van de 20e eeuw bedacht, na de populariteit van de stijl met de eerste premier van India, Jawaharal Nehru. De stijl van het Nehru-jasje werd voor het eerst ontworpen in India en raakte al snel geassocieerd met heren met een hoge postuur.

 

Ondanks zijn populariteit door de jaren heen, is het iconische uiterlijk van de Nehru-jas en het Nehru Hemd hetzelfde gebleven; een klassieke hip-fit ??getailleerde jas met een mandarijn kraag ontwerp. Terwijl in de beginjaren het jasje was gemaakt van Khadi, een Indiase handgeweven katoenen doek, zijn de Nehru-jassen van tegenwoordig meestal gemaakt van stoffen zoals linnen, katoen en zijde. Dit omvat onze eigen Nehru-vesten die zorgvuldig zijn gemaakt van hoogwaardige materialen van topkwaliteit, zoals de 100% wolmix van onze Brunel en Turing Nehru jassen.

 

WIE BEMINT DE NEHRU STIJL? In de loop der jaren is de Nehru-kraag begunstigd door menig beroemdheid, van populaire muziekartiesten, tot tv-shows en filmpersonages. Gedragen door een reeks iconische figuren, is de Nehru een gewaardeerd kledingstuk gebleven in zowel de vintage als de moderne cultuur. Hier zijn slechts enkele van de beroemde gezichten die in één zijn gespot: de beatles en Sean Connery.

Nehru

Nehru Kraag