1. STIJLADVIES
  2. Herenhemden Kragen
  3. Wide Spread Kraag-Flyaway Kraag

Wide Spread Kraag-Flyaway Kraag

widespread flyaway

Flyawaykraag- Wide spread kraag
Wide spread boord. De Flyaway Wide Spread of

wide spread boord

 wordt gekenmerkt door een grote spreiding tussen de punten. Wordt ook wel de Flyaway genoemd daar de boordpunten ' wegvliegen '. Wordt met een mooie das met drievoudige windsor knoop gedragen. De wide spread boord kan ook bij avondkleding gedragen worden. De wide spread boord of kraag is een topper bij het trendy fashion publiek. Wordt ook regelmatig zonder stropdas gedragen . Fashion is trendy!

De Widespread boord wordt ook wel Flyaway spread of Flyaway Kraag genoemd . Deze kraag bestaat met hoog open oplopende punten.

De afmetingen zijn als volgt : 

Voor de 

Widespread kraag

: nr 20058
                - hoogte: 4.1cm
                - puntlengte: 10.3cm
              - spreiding: 21cm
Flyaway

Wide Spread
Bij een Wide Spread kraag staan de kraagpunten een stuk verder uit elkaar dan bij een traditionele kraag. Dit type boord wordt vaak gebruikt bij het dragen van een stropdas en is dus uitermate geschikt voor een chique gelegenheid. Ook leent deze kraag zich uitstekend voor stropdassen van een dikkere stof. Doordat de punten van de kraag wijd uit elkaar staan valt de knoop mooi in de boord. Gebruik bij een Wide Spread kraag wel altijd een brede of dikke knoop zodat de ruimte tussen de kraag wordt opgevuld. De Windsor knoop is hier een goed voorbeeld van.

Wide spread hemd


Overhemd met wide spread kraag
  • Bij de Flyaway vallen de kraagpunten wat verder uit elkaar dan bij een klassieke Hai Semi Spread
  • De punten van deze kraag zijn recht gesneden en lopen wat wijder weg.
  • Het effect is een mooie wijder vallende kraag.
  • De Bivolino kraag is altijd geconstrueerd met een vaste balein. Dit zorgt voor een correcte boord, met mooie kraagpunten. Verwijderbare baleinen is optioneel mogelijk.

Shirt specialist Bivolino heeft diverse varianten op de wide spread kraag , zo is het mogelijk contrastverwerking toe te passen op binnenkant van de kraag.

Waar draag je een wide spread kraag bij?

Een wide spread kraag is gemaakt om met een brede dasknoop te dragen. Ook is de widespread boord zeer geschikt om zonder kravat te dragen. Veel moderne hemden hebben een widespread boord, omdat dit een strakke look aan een hemd geeft. De wide spread kraag is over het algemeen een veilige keuze voor zowel formele- als informele gelegenheden.
Een variant: een semi-spread kraag
Een variant op de wide spread kraag is de semi-spread boord. Deze is net iets minder ver uitgesneden . Hierdoor komt de semi-spread kraag iets meer in de buurt van de klassieke kraag. Een gedeeltelijk weggesneden nekkraag is ook geschikt voor mannen die gewend zijn een klassieke kraag te dragen. Hierdoor is de overgang naar een ander type kraag minder groot.

Een andere variant: de semi-widespread kraag
Nog een andere variant is de semi-widespread boord. Deze is wel wijd weggesneden, maar net iets minder ver. De semi-widespread kraag valt meer aan de kant van de widespread boord. Een semi-widespread boord geeft wel het strakke effect van de wide spread, zonder de punten volledig weg te snijden.

Bivolino Widespread Pinterest

Wide Spread Kraag