1. STIJLADVIES
  2. HEMDEN EN BLOEZEN
  3. WESTERN SHIRT - COWBOY SHIRT - WESTERN HEMD – COUNTRY HEMD

WESTERN SHIRT - COWBOY SHIRT - WESTERN HEMD – COUNTRY HEMD

western shirt

WESTERN SHIRT - COWBOY SHIRT - WESTERN HEMD – COUNTRY HEMD

Wat is een western hemd?

Westernkleding is een categorie heren- en dameskleding die zijn unieke stijl ontleent aan de kleding gedragen in het 19e-eeuwse Wilde Westen. Het varieert van nauwkeurige historische reproducties van pioniers, bergman, burgeroorlog, cowboy en vaquero-kleding tot de gestileerde kledingstukken gepopulariseerd door het zingen van cowboys zoals Gene Autry en Roy Rogers in de jaren 1940 en 1950. Western shirts zijn heel informeel, met een t-shirt en een spijkerbroek die een basisensemble vormen, of het kan bestaan ??uit op maat gemaakte formele kledingstukken met westerse accenten. Westerse slijtage omvat ten minste een cowboyhoed, een leren riem en cowboylaarzen.

Roy Rogers

Gene Autry

Een western hemd is een traditioneel item van Western Wear dat wordt gekenmerkt door een gestileerde juk aan de voorkant en aan de achterkant. Het is over het algemeen gemaakt van denim of tartan met lange mouwen en wordt in moderne vorm soms gezien met drukzakken, patches gemaakt van bandana en franjes.

Western shirt online kopen?

Een western-hemd is vaak uitbundig versierd met biezen, geborduurde rozen en een contrasterend juk. In de jaren vijftig werden deze vaak gedragen door filmcowboys zoals Roy Rogers of Clayton Moore's Lone Ranger. Afgeleid van de uitgebreide Mexicaanse vaquero-kostuums zoals de guayabera en de battleshirts die door veel Zuidelijke soldaten werden gedragen, werden deze gedragen bij rodeo's, zodat de cowboy gemakkelijk herkenbaar was. Het was bekend dat Buffalo Bill ze tijdens zijn Wild West-shows met een buckskin-franjesjasje droeg en ze waren in de jaren 70 en eind 2000 populair voor tieners. 

Clayton Moore's

Een ander veel voorkomend type Western-shirt is het schild-voor-shirt gedragen door vele Amerikaanse cavalerie troopers tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog maar oorspronkelijk afgeleid van een rood shirt uitgegeven aan vooroorlogse brandweerlieden. Het cavalerie shirt was gemaakt van blauwe wol met gele piping en koperen knopen en werd uitgevonden door de flamboyante George Armstrong Custer. In de afgelopen tijd werd dit schild-front shirt gepopulariseerd door John Wayne in Fort Apache en werd het ook gedragen door rockabilly muzikanten zoals de Stray Cats.

Cavalry shirt goeorge armstrong custer

John wayne – Fort Apache

Western maatoverhemden  online ontwerpen?

Western shirts - Western shirt